Kvinna

Vbm_B 13500.jpg
Vbm
Linnea Olofsson, född 3/5 1906, död 29/9 1982, gift med Helmer Strömgren från Lövnäs, Fredrika. Dotter: Elsa, gift med Felix Gustafsson från Balsjö. Son: John Strömgren, bosatt i Örträsk och eventuellt gift med Eine Nilsson, Västra Örträsk. Linnea och Helmer var de sista boende på kronotorpet Höglunda. Innan dem:
Förste torparen: Erik Karlsson, gift med Kristina från Nyby. Deras barn:
Betty, gift med Per Olof Olofsson, som blev den andra torparen, Hilda, gifte sig och flyttade från orten, Jenny, ogift, August Fjällström, bosatte sig på ett andra kronotorp på Höglunda. Augusts barn tog sig namnet Alperud och flyttaden till Örträsk.
Linnea, på bilden, var dotter till Hilda, men fosterdotter hos sin moster Betty Olofsson på Höglunda. Betty och Jenny bodde kvar på Höglunda, men kom så småningom till ålderdomshemmet Öregården, Örträsk.

Objekttyp

Titel

Kvinna

Museikod

Vbm

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

B 13500

Realnummer 1

885

Ämne 1

Kvinna

Ämne 2

Blus

Upphovsrättsinnehavare

Vbm

Diarienummer

677/90

Anmärkning

Klara Persson levde i Örträsk hela sitt liv. Hon var verksam som fotograf på 1910-1930 talet. Identifikation av bilderna har gjorts av Elsa Johansson, hembygdsföreningen i Örträsk samt i samband med studiecirklar 1995-1996, i ledning av Mary Örestig. Handlingar rörande Klara Persson: diarienummer 306/87 och 677/90.

Material 1

Glas

Motivkategori

Porträtt

Motiv - Land

Sverige

Motiv - Län

Västerbotten

Motiv - Kommun

Motiv - Socken

Örträsk

Motiv - Ort

Format

9 x 12

Bildtyp

Negativ

Källhänvisning

“Kvinna,” Västerbottens museum, hämtad 23 september 2020, https://samlingar.vbm.se/items/show/100443.

Personrelationer

Bidra med mer information – berätta!

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!

För att kommentera, måste du läsa och samtycka till Användarvillkor.