Kvinna

Vbm_BR 3888.jpg
Vbm
Brita Josefina, född 1883. Dotter till Anders Andersson Bonta från Högstaby och Kristina Margareta Stenmark från Umasjö. Hon var gift med Adolf K. Zahl Evensen, 1881-1964, från Norge. Adolf var en skicklig slöjdare, specialist på gungstolar. Makarna var bosatta i Högstaby, söder om Bredviken. Brita var en fin och klok kvinna som skapade en varm atmosfär omkring sig. Detta kom de vägfarande till del.
I samband med regleringen av Överuman dämdes hemmet i Högstaby över och makarna fick flytta norr om sjön till ett utskifte.

Objekttyp

Titel

Kvinna

Museikod

Vbm

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

BR 3888

Realnummer 1

885

Ämne 1

Kvinna

Ämne 2

Blus

Upphovsrättsinnehavare

Vbm

Anmärkning

I texten till fotografiet har Brita Josefinas man fått namnet Adolf Kristina Zahl Evensen. Andra förnamnet Kristina måste vara felaktigt.

På fotografiet finns en ateljéstämpel. Den är för otydlig för att vara läsbar.

Fotoägare: J E Johansson, Mjölkbäcken, Tärna socken.
Bilder från Mjölkbäcken och Vilasund, Tärna socken, inlånade genom Sture af Ekenstam 1974. Dessa gamla fotografier, 11 stycken, har lånats in från Johan Edvin Johansson, Mjölkbäcken och Frans Persson, Vilasund och sedan reproduktionsfotograferats 1974. Ägarna har fått en kopia, Storumans kommun en kopia och i museet har en kopia monterats på topografiska lägg och en i A4-kapsel. Texterna har sammantställts av Sture af Ekenstam.

Material 1

Acetat

Motivkategori

Porträtt

Motiv - Land

Sverige

Motiv - Län

Västerbotten

Motiv - Kommun

Motiv - Socken

Tärna

Motiv - Ort

Format

9 x 12

Bildtyp

Repronegativ

Källhänvisning

“Kvinna,” Västerbottens museum, hämtad 19 januari 2021, https://samlingar.vbm.se/items/show/104256.

Bidra med mer information – berätta!

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!

För att kommentera, måste du läsa och samtycka till Användarvillkor.