Same

Vbm_BR 10302.jpg
Vbm
Kortet taget i Sollefteå troligen i samband med försäljning av kött, vilket var brukligt med dessa resor. Kortet taget åren före 1915. Personerna på bilden är följande: Sara Pulper, gift med Lars Johansson, Fättjaure, Valfrid Kristoffersson, Lövberg, Jonas Jonsson, Kultsjölandet, Jonas Fjällström, Klimpfjäll, Mikael Nilsson, Storjola, Borgafjäll och Sigrid Pulper, gift Blackfjäll, Lövberg.

Objekttyp

Titel

Same

Museikod

Vbm

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

BR 10302

Realnummer 1

563

Ämne 1

Same

Ämne 2

Samedräkt

Ämne 3

Huvudbonad

Tillkomsttid start

före 1915

Upphovsrättsinnehavare

Vbm

Anmärkning

Bilder insamlade i studiecirkel "Sameland i förvandling" i Vilhelmina socken, insända av Jane Klemntsson, Stobacken, 1983.

Västerbottens museum har genom förmedling av Jane Klemntsson, Stobacken, mottagit 32 fotografier för reprofotografering och fyra negativ för kopiering. Bilderna har samlats in av deltagare i studiecirkel "Sameland i förvandling" i Vuxenskolans regi. Originalen, negativen och en kopia har återsänts till Jane Klemntsson i april 1983. En kopia har tillförts särskilda bildsamlingar.

Material 1

Acetat

Motivkategori

Grupporträtt

Motiv - Land

Sverige

Motiv - Län

Västernorrland

Motiv - Kommun

Motiv - Socken

Sollefteå

Motiv - Ort

Format

9 x 12

Bildtyp

Repronegativ

Källhänvisning

“Same,” Västerbottens museum, hämtad 28 november 2021, https://samlingar.vbm.se/items/show/110920.

Bidra med mer information – berätta!

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!

För att kommentera, måste du läsa och samtycka till Användarvillkor.