Blyertsteckning

Vbm 28353.tif

Objekttyp

Titel

Blyertsteckning

Museikod

Vbm

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

28353

Realnummer 1

532

Historik - Land

Sverige

Historik - Län

Västerbotten

Historik - Kommun

Umeå

Historik - Socken

Umeå

Historik - Ort

Hössjö

Förvärvsdatum

1999-07-27

Anmärkning

Blyertsteckning i liggande format på gulvitt skisspapper.
Teckningen föreställer sex hus som sitter ihop på en rad. Husen är är högsmala med varierande höjd, och sedda framifrån.
Längst till vänster finns ett hus med snett tak , två små fönster högt upp och en dörr. Nästa hus är något mindre och har skorsten, sex fönster och en rundad port längst ned till höger. Efter detta kommer ett något lägre hus med ett större fönster nere till vänster och ett mindre uppe till höger. Taket har fjällika tegelpannor och bakom huset kan man se ett kyrktorn sticka upp. Kyrktornet har ett avlångt fönster och toppigt tak. Längst upp på toppen sitter någon form av oval skiva och taket har även ett runt fönster eller ev. en klocka.
Till höger om det lägre huset finns ytterligare ett hus ungefär lika stort som det andra huset från vänster. Detta har skorsten, tre runda fönster längst upp och sex fönster nedtill. Till höger om detta finns ett smalt litet hus med endast ett fönster på. Bakom detta kan man se ett dekorativt träd sticka upp. Slutligen till höger finns det sista huset. Detta hus är lika högt som det tredje huset och har ett rutigt tak.

Fridata 2

Konstverken i denna databas är skyddade av upphovsrätt och får inte återges utan rättighetshavarnas tillstånd. Konstverken återges i denna databas med licens av Bildupphovsrätt.

Negativnummer

DF 28353

Klassifikation 1

Konst

Klassifikation 2

Teckningar

Antal

1

Material 1

blyerts

Material 2

Papper

Bredd (mm)

148

Höjd (mm)

106

Teknik 1

Tecknat

Motivkategori

Stadsvy

Motiv

Bebyggelse

Källhänvisning

“Blyertsteckning,” Västerbottens museum, hämtad 4 december 2021, https://samlingar.vbm.se/items/show/7648.

Bidra med mer information – berätta!

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!

För att kommentera, måste du läsa och samtycka till Användarvillkor.